Δημόσια Παρουσίαση Μελέτης Εκτίμησης Επιπτώσεων στο Περιβάλλον για την ανέγερση μονάδας εντατικής εκτροφής πουλερικών στον Άγιο Ιωάννη Λευκωσίας

Δημόσια Παρουσίαση Μελέτης Εκτίμησης Επιπτώσεων στο Περιβάλλον για την ανέγερση μονάδας εντατικής εκτροφής πουλερικών στον Άγιο Ιωάννη Λευκωσίας

Η εταιρεία Φάρμα Α. Πίπη Λτδ προτίθεται να υποβάλει αίτηση για εξασφάλιση άδειας οικοδομής για την ανέγερση μονάδας εντατικής εκτροφής πουλερικών σε τεμάχιο που χωροθετείται σε κτηνοτροφική ζώνη της κοινότητας Αγίου Ιωάννη της επαρχίας Λευκωσίας. Στο πλαίσιο εξασφάλισης της άδειας οικοδομής, η εταιρεία Φάρμα Α. Πίπη Λτδ ανέθεσε στην εταιρεία YNB Consulting Ltd την ετοιμασία Μελέτης Εκτίμησης Επιπτώσεων στο Περιβάλλον (ΜΕΕΠ) από την κατασκευή και λειτουργία της προτεινόμενης μονάδας.

Με σκοπό την παροχή δυνατότητας στο ενδιαφερόμενο κοινό να υποβάλει οποιαδήποτε σχόλια και προτάσεις που σχετίζονται με τις επιπτώσεις του έργου στο περιβάλλον, ετοιμάστηκε Έκθεση Πληροφοριών στην οποία παρέχονται πληροφορίες αναφορικά με την ακριβή τοποθεσία του έργου και τις πιθανές σημαντικές επιπτώσεις από την κατασκευή και λειτουργία του.

Η Έκθεση Πληροφοριών είναι αναρτημένη στον ακόλουθο σύνδεσμο:

Έκθεση Πληροφοριών

Σύμφωνα με το άρθρο 26(7) του Ν. 127(Ι)/2018, “Προτού υποβάλει Μελέτη, ο κύριος του έργου υποχρεούται να προβεί σε δημόσια διαβούλευση και τουλάχιστον σε μια δημόσια παρουσίαση πριν οριστικοποιήσει το περιεχόμενό της, με στόχο να δοθεί η δυνατότητα στην ενδιαφερόμενη αρχή τοπικής διοίκησης και το κοινό να υποβάλουν σχόλια και προτάσεις για τις επιπτώσεις του έργου στο περιβάλλον».

Το ενδιαφερόμενο κοινό καλείται να υποβάλει σχόλια και προστάσεις στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] μέχρι και τις 31 Μαΐου 2023.