Πρόσκληση σε Δημόσια Παρουσίαση Μελέτης Εκτίμησης Επιπτώσεων στο Περιβάλλον για την ανέγερση μονάδας εντατικής εκτροφής πουλερικών της Δέσποινας Χρυσοστόμου στην Κοινότητα Αγροκηπιά

Πρόσκληση σε Δημόσια Παρουσίαση Μελέτης Εκτίμησης Επιπτώσεων στο Περιβάλλον για την ανέγερση μονάδας εντατικής εκτροφής πουλερικών της Δέσποινας Χρυσοστόμου στην Κοινότητα Αγροκηπιά

Η Δέσποινα Χρυσοστόμου προτίθεται να υποβάλει αίτηση για εξασφάλιση άδειας οικοδομής για την ανέγερση μονάδας εντατικής εκτροφής πουλερικών σε τεμάχια που χωροθετούνται σε κτηνοτροφική ζώνη της κοινότητας Αγροκηπιάς της επαρχίας Λευκωσίας. Στο πλαίσιο εξασφάλισης της άδειας οικοδομής, η Δέσποινα Χρυσοστόμου ανέθεσε στην εταιρεία YNB Consulting Ltd την ετοιμασία Μελέτης Εκτίμησης Επιπτώσεων στο Περιβάλλον (ΜΕΕΠ) από την κατασκευή και λειτουργία της προτεινόμενης μονάδας.

Θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε στη Δημόσια Παρουσίαση που διοργανώνει το μελετητικό γραφείο YNB Consulting Ltd σε συνεργασία με την Δέσποινα Χρυσοστόμου με αντικείμενο τη Μελέτη Εκτίμησης Επιπτώσεων στο Περιβάλλον (ΜΕΕΠ) για την ανέγερση μονάδας εντατικής εκτροφής πουλερικών κρεατοπαραγωγής στην Κοινότητα Αγροκηπιά της Επαρχίας Λευκωσίας.

Η Δημόσια Παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στις 24 Ιανουαρίου 2024 και η ώρα 17:00 στην αίθουσα πολλαπλής του σχολείου. 

Με σκοπό την παροχή δυνατότητας στο ενδιαφερόμενο κοινό να υποβάλει οποιαδήποτε σχόλια και προτάσεις που σχετίζονται με τις πιθανές επιπτώσεις του έργου στο περιβάλλον, ετοιμάστηκε Έκθεση Πληροφοριών στην οποία παρέχονται πληροφορίες αναφορικά με τα χαρακτηριστικά του προτεινόμενου έργου, την χωροθέτηση του έργου, την περιοχή μελέτης, την υφιστάμενη κατάσταση περιβάλλοντος, την εκτίμηση περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Επιπρόσθετα, σκοπός της συγκεκριμένης δράσης είναι να δοθεί η δυνατότητα, τόσο στην Τοπική Αρχή, όσο και στο ενδιαφερόμενο κοινό να υποβάλουν ερωτήματα, σχόλια, προτάσεις και εισηγήσεις που σχετίζονται με τις επιπτώσεις του προτεινόμενου έργου στο περιβάλλον.

Η Έκθεση Πληροφοριών είναι διαθέσιμη σε έντυπη μορφή στα γραφεία του Κοινοτικού Συμβουλίου και σε ηλεκτρονική μορφή εδώ.

Η Δημόσια Παρουσίαση πραγματοποιείται σύμφωνα με τις διατάξεις του Άρθρου 26(7) του Περί της Εκτίμησης των Επιπτώσεων στο Περιβάλλον από Ορισμένα Έργα Νόμου (Ν. 127(Ι)/2018) και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της διαδικασίας Εκτίμησης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Το ενδιαφερόμενο κοινό καλείται να υποβάλει σχόλια και προστάσεις στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] μέχρι και τις 29 Ιανουαρίου 2024.